Treceți la conținutul principal

DIY




Buuuun, am cumparat bluza/ jacheta de mai sus pentru ca dupa parerea mea jachetele oversized nu sunt niciodata prea multe. Merg perfect cu topuri simple, rochii, tricouri imprimate, cam cu orice!
Detaliul manecii m-a dat gata si faptul ca e facuta dintr-o bucata, fara cusaturi la umeri si cu maneci foarte largi care se unesc in talie cu restul jachetei. Doar ca...aspectul general e putin cam '80s si m-am gandit sa o aranjez putin.
Tip pt. capse: daca vizitezi magazinele second hand poate stii de promotiile de sfarsit de saptamana (in general) cand orice produs valoreaza 2-3 lei. Da. sunt de acord de obicei nu gasesti nimic bun, dar acum e momentul sa fii cu ochii in patru, pentru ca in aproape 90% din cazuri gasesti o curea, o rochie, o camasa gata sa fie pradata de bunurile cele mai de pret: zeci de capse metalice, nasturi fistichii, strasuri si paiete. Eu asa am pus mana pe 'captura' respectiva de capse. ;)
 1. Am taiat gulerul exact pe langa marginea cusaturii. 
Am ales aceasta metoda pentru ca nu am masina de cusut sa-l descos si apoi sa refac cusatura.

2.Vopseste capsele cu oja si lasa-le sa se usuce bine. Eu le-am lasat cam 10 minute sa fiu sigura.
 Capsele metalice piramidele sunt faine, dar nu erau exact ce cautam eu pentru piesa aceasta, nu urmaream chiar efectul rock chic, asa ca am ales sa le vopsesc. Din experienta mea, pot spune ca oja este foarte potrivita, am observat sa adera foarte bine pe orice material si dureaza...ei bine in afara de unghii. :)
 3. Am aranjat capsele bine uscate in mai multe modele sa vad cum ar fi mai potrivit.
4. Am inceput sa le prind de bluza, cu ajutorul picioruselor. Daca ai capse fara picioruse, gasesti un lipici bun si aplica atent sa nu patezi bluza in jurul capsei.
5. Am repetat operatiunea si cu ajutorul a 24 capse, iata rezultatul!