Treceți la conținutul principal

[New Finds] Metrosofa

Metrosofa este un magazin online pe care l-am gasit pe Etsy si de care m-am indragostit pe loc. Nu, nu e vorba de bijuterii, nici de haine, genti sau pantofi, ci de piese de mobilier, mai precis canapele, fotolii si scaune. Suna bine?


E vorba de piese cu linii clasice, de mobila stil si reinventate prin retapitarea cu printuri indraznete si vopsirea lemnului in culori care la prima impresie n-ar avea nimic in comun cu o piesa atat de clasica de mobilier. Eu le-as gasi intrebuintari multiple si m-am gandit sa fac un mic articol despre asta. Astfel, scaunele acestea s-ar integra perfect intr-un interior sobru si minimalist caruia i-ar aduce un plus de culoare si viata, intr-un interior Pop Art care nu se ia prea mult in serios si intr-un interior Eclectic in care nu te poti hotari exact ce doresti si incerci combinatii. Cel din urma e usor periculos, dar fara exagerari sigur iese bine.



Living
Interioarele minimaliste arata extrem de bine in fotografii, dar in realitate sunt reci si usor lipsite de viata. Cum altfel sa revitalizezi un spatiu decat prin adaugarea unui element excentric care pare din alta poveste si totusi nu e, prin culoare si material care il fac de fapt extrem de actual?

Zona de zi
Dupa parerea mea, acest spatiu ar trebui sa fie nelipisit in orice casa, chiar daca ocupa o camera intreaga sau doar un colt din camera de zi. Cat de bine arata o bibiloteca, o veioza si un scaun comod intr-o culoare tare sau cu un print indraznet? Daca e prea mult, se poate incerca o integrare mai subtila a unui astfel de scaun prin asortarea lui cu alte elemente cum ar fi: culoarea veiozei, un poster de pe perete, un covor etc;

Spatiul de lucru
Nici nu mai are rost sa aduc argumente aici, visez un astfel de scaun pentru birou de cand aveam 16 ani si cred cu tarie ca ar avea puteri magice in a aduce inspiratie si pofta de creat;


Dormitorul
Perceptia oamenilor despre dormitor e in general destul de gresita. Facem ce facem si telul suprem devine inghesuirea unei comode pe care sa asezam neaparat un televizor. Destul de gresit! Spatiul de dormit ar trebui sa fie unul aerisit si relaxant, eu ma intreb de ce au renuntat femeile la clasica toaleta?! Un astfel de scaun poate deveni usor piesa de rezistenta a unui dormitor unde poti citi reviste duminica. *day dreaming*
Recunosc, cele cu printuri sunt destul de tricky, e foarte usor sa aluneci pe panta kitch-ului dar cu putina inspiratie si multa multa documentare pe site-uri specializate si reviste de calitate, eu zic ca e realizabil. Sansele se apropie de 100% reusita daca ceri ajutor unui specialist.

Preturile sunt complet in afara bugetului meu si nu stiu oricum daca se fac livrari in Romania, dar e importanta ideea! Sunt aproape convinsa ca astfel de piese se pot gasi la targuri, in podurile rudelor si in magazine de mobila second hand iar posibilitatile de revitalizare sunt ne-nu-ma-ra-te!!