Treceți la conținutul principal

[Trend] Oversized Sweater

 'Oversized' e un cuvant cheie de cateva sezoane dar cred ca in sezonul acesta atinge totusi cote maxime. Oversized shoulders, Overzised sleeves, si mai ales Oversized Coats. Cel mai clar exemplu si la indemana: colaborarea Maison Martin Margiela si H&M.
Si pentru ca tot vorbim de Sweater Weather , m-am gandit sa incep aceasta serie cu pulovarul supradimensionat care e foarte in tendinte si simplu de combinat, daca sunt urmate cateva reguli simple.
In primul rand, e foarte usor de achizionat. Mai mult ca sigur poti rascoli prin dulap si gasesti unul mai vechi, poti imprumuta unul de la prietenul/sotul tau, secondurile sunt doldora de astfel de piese. Farmecul sau e ca..nu tine cont de marimi, iti poate fi mare si tot esti trendy. Moda asta parca ne e tot mai la indemana!



 Poza 1, 2 via Sartorialist
Poza 1 via Sartorialist Poza 2 via Whowhatwear

Al doilea mare atu al puloverului supradimensionat este ca se muleaza pe orice stil. Boho, Rock, Masculin, Glam, Minimalist il poti asorta la oricare dintre stilurile de mai sus.
  • Pentru o tinuta Boho alege un pulover supradimensionat si o fusta maxi sau o fusta midi plisata. Poti alege niste cizme calduroase cu toc mediu sau chiar deloc, o palarie chic si cam ce accesorii iti trec prin minte. Combinatia larg in partea de sus+larg in partea de jos e destul de tricky, nu e cea mai buna varianta pentru minione sau persoane cu silueta subtire.
  • Pentru o tinuta Casual dar mai serioasa(chiar office) poti alege puloverul supradimensionat, o fusta cu croiala interesanta sau un material mai deosebit, cizme cu toc inalt si un colier statement. Nu vei arata prea boema daca alegi restul pieselor mai sobre.
  • Pentru o tinuta Minimalista, te poti inspira de la modele off duty, care adopta stilul acesta aproape in unanimitate. Combina puloverul cu niste pantaloni skinny faux leather, tenisi si o geanta simpla. In rest, mai nimic, asta face minimalismul atat de chic.
  • Pentru un stil Jucaus, poti opta pentru o fusta mini in culori tari sau cu un imprimeu interesant, tinuta care merge de minune cam cu orice tip de incaltaminte: cizme joase, botine gen 'acne pistol boots', tenisi etc si orice fel de accesorii.
  • Pentru o tinuta cu tenta Masculina, opteaza pentru pantaloni clasici, conici, combinati cu mocasini sau pantofi oxford. Poti opta pentru accesorii din piele lacuita sa nu fie tinuta prea plictisitoare. Nu exagera cu accesoriile, o pereche de cercei mari, sau un colier statement sunt cele mai bune variante.
oversized3


oversized3

oversized3 by niska featuring a wool skirt