Treceți la conținutul principal

[Cugetarea săptămânii] #5 Ghid de bună purtare în club

Cred că nu mai citește nimeni Ghidul Bunelor Maniere, deși unii ar cam trebui. Sunt de acord că e ușor depășit și atunci aș veni cu o propunere: să se upgradeze puțin, eu aș avea două sugestii pentru două secțiuni noi: Cum să te porți în club respectiv Cum să te comporți într-un mijloc de transport în comun.
Nu stau să aștept totuși până o să descopere cineva ce genială și mai ales necesară e ideea mea (insert grin here) ci m-am gândit eu la câteva reguli de bună purtare în club, bazate pe o experiență de câțiva ani și noaptea de vineri, din Boiler, la Pop Killers.


1.  Dacă ai parul lung și ții morțis să-l lași desfăcut, ai grijă la cât de mult îl fluturi. E incredibil de enervant să lovești pe cineva peste mâini sau față cu podoaba ta capilară. Dacă ai vârfurile neângrijite, prinde-l, altfel se transformă într-un bici.
2. Dacă se întâmplă să calci pe cineva, cere-ți scuze. Nu trebuie să-i țipi în ureche si cu ocazia asta să-l mai calci o dată, poți face un semn discret.
3. Adaptează-ți stilul de dans, situației. Nu zic să dansezi altfel decât simți, ci să-ți restângi aria de desfășurare. Dacă e înghesuiala, mai redu din amplitutdinea mișcărilor, cei de lângă tine nu vor să stea lipiți de tine, nu au de ales!
4. Dacă ți s-a făcut observație ca ai lovit pe cineva de câteva ori, în timp ce acesta aștepta la bar, și tu dansai fix în zona în care toată lumea așteaptă la bar, CERE-ȚI SCUZE, NU LOVI DIN NOU.
5. În localurile în care barul nu are 10m lungime, nu te planta la bar să-ți savurezi berea. Nu e locul potrivit, lasă loc pentru ”trafic”.
6. Dacă ai băut prea mult, du-te acasă. Nu adormi într-un compartiment de baie. E grețos.
7. Dacă ai băut prea mult, nu începe să plângi și să te agăți în permanență de prietena cea mai bună, du-te acasă. În nici un caz într-un compartiment de baie, pe care o să-l ții ocupat cu discursuri motivaționale ale prietenei.
8. Așteaptă-ți rândul la baie (dacă ești fată, parcă la băieți nu e niciodată coadă). Nu vrei să-ți pui în cap un rând întreg de fete cu nevoi mai mult sau mai puțin urgente, nu? Iar o dată ce ai ajuns la oglindă, nu te hlizi mai mult de 30 secunde (cred că și asta e cam mult) în timp ce restul se uită la tine. E ridicol.

Cam astea sunt regulile esențiale la care m-am gândit eu. Dacă ai cei 7 ani de-acasă, probabil le respecți instinctiv, felicitări!